Τα Βίντεο του Τζιμ: Ψυχαγωγική Ενημέρωση για τα Τυχερά Παιχνίδια

Βρήκες το μπλογκ μου. Διάβασες τα άρθρα μου. Ήρθε η ώρα να παρακολουθήσεις τα βίντεό μου σε YouTube και Vimeo.

YouTube  Vimeo

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Το βίντεο, στη ουσία μια αλληλουχία εικόνων ενωμένες μαζί, είναι χιλιάδες λέξεις. Αντί να τις βάλω πάνω στο χαρτί, τις βάζω στην οθόνη σας για μια πιο ευχάριστη και ξεκούραστη εμπειρία.

Η βιντεογραφία μου επικεντρώνεται στην εκπαιδευτική πλευρά των τυχερών παιχνιδιών, του ηλεκτρονικού τζόγου και των επενδύσεων. Στόχος μου είναι η σωστή ενημέρωση των φίλων-παικτών των τυχερών παιχνιδιών και των επίδοξων επενδυτών, όσο προσπαθώ να τους ψυχαγωγήσω.

Are you not entertained?

Are-You-Not-Entertained-Gladiator

Αρκετά συχνά η ψυχαγωγία λείπει από αυτού του είδους τα βίντεο. Το έχετε δει. Φορτώνετε ένα βίντεο και ήδη στα πρώτα δευτερόλεπτα έχετε κιόλας βαρεθεί. Μάλλον επειδή ο αφηγητής του βίντεο ακούγεται σαν να βαριέται και ο ίδιος. Το βαρετό, αργό βίντεο συχνά δείχνει ένα μέρος της οθόνης του αφηγητή, όσο εκείνος περιγράφει τι ακριβώς συμβαίνει εκεί.

Το βίντεο ξεκινά και τελειώνει με την ίδια εικόνα. Την οθόνη του υπολογιστή. Δεν υπάρχει καμία οπτική αλλαγή στα ενδιάμεσα καρέ.

Βαρετό.

Έχω παρακολουθήσει αναρίθμητα βίντεο που ακολουθούν τη συνταγή αυτή. Όλα τα εκπαιδευτικά sites για πόκερ περιλαμβάνουν τέτοιου είδους βίντεο. Τα 60λεπτα βίντεο παρουσιάζουν 2, 4 ή 6 τραπέζια πόκερ και ακούμε τον παίκτη/εκπαιδευτή να μοιράζεται μαζί μας τη στρατηγική και τις συμβουλές του, όσο τον παρακολουθούμε να παίζει. Άλλες πάλι φορές δείχνουν παρουσιάσεις σε PowerPoint, που είναι απλά γραμμές από κείμενο, οι οποίες εναλλάσσονται με κάποιο φαντασμαγορικό εφφέ.

Και πάλι, βαρετό.

Αν έχετε δει ένα τέτοιο βίντεο, νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα. Παρόλη την εκπαιδευτική αξία του βίντεο (που παραδέχομαι μπορεί να είναι τρομακτικά μεγάλη), οι τηλεθεατές δυσκολεύονται να συνεχίσουν την παρακολούθηση. Εγώ σίγουρα!

Και δεν είναι μόνο το οπτικό μέρος των βίντεο αυτών. Ο ήχος πάσχει επίσης.

Ένα κακής ποιότητας μικρόφωνο θα διώξει τους τηλεθεατές σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι μεγάλες παύσεις, τα γέλια, ο βήχας και το εκνευριστικό ρούφηγμα καφέ/τσαγιού/redbull όσο καταγράφουν το βίντεο, αποτελούν πια συνηθισμένες ενέργειες των παικτών πόκερ που εξελίχθηκαν σε YouTubers κι εκπαιδευτών μέσω βίντεο.

Το ίδιο ισχύει και για τα βίντεο για τις επενδύσεις. Και όταν λέω επενδύσεις, εννοώ βίντεο για το trading, όπου οι παραγωγοί μιλούν για trading μετοχών, forex και παραγώγων. Δηλώνω ένοχος σε αυτό το σημείο, αφού στο παρελθόν ανέβασα κι εγώ παρόμοια βαρετά βίντεο για την κατηγορία αυτή, συγκεκριμένα για το sports trading.

Ας δούμε την τυπική διαδικασία παραγωγής αυτών των βαρετών-μέχρι-θανάτου βίντεο, τα οποία ντρέπομαι σήμερα που βρίσκονται ακόμα στα κανάλια μου εξαιτίας της απρόβλεπτης δημοτικότητάς τους:

  • Φορτώνω την πλατφόρμα που κάνω trading.
  • Ξεκινώ να καταγράφω την οθόνη του υπολογιστή.
  • Πραγματοποιώ μερικά trades.
  • Μπορεί να ακούσετε τη φωνή μου όσο καταγράφω το βίντεο, ή μπορεί να έχω προσθέσει την αφήγηση αργότερα. Δε λείπουν μάλιστα και οι φορές που βιάστηκα τόσο πολύ να δημοσιεύσω ένα βίντεο, που δεν υπάρχει καν ήχος!
  • Δημοσιεύω το βίντεο.

Δεν το διασκέδαζα όταν έκανα αυτό το βίντεο και πραγματικά, φαίνεται. Αν το διασκεδάζω όσο γράφω και μοντάρω τα βίντεο, στοιχηματίζω ότι και οι τηλεθεατές θα διασκεδάζουν όταν τα παρακολουθήσουν.

Εργαλεία βιντεογραφίας – Όχι άλλα βαρετά βίντεο!

Οι ημέρες, που χρησιμοποιούσα τη web κάμερα για να ξεχωρίσει η δουλειά μου, δείχνοντας τη φάτσα μου στα βίντεο, είναι πια παρελθόν. Σήμερα χρησιμοποιώ μια ψηφιακή μηχανή dSLR, η οποία με βοηθάει να γίνω πιο δημιουργικός και βελτιώνει θεαματικά την ποιότητα εικόνας των βίντεό μου.

Βιντεοσκοπώντας με αυτήν την κάμερα σημαίνει επίσης, ότι μιλάω πια μπροστά της. Με τη βοήθεια υποβολέα (βασικά πρόκειται για μια εφαρμογή στο τάμπλετ) αποφεύγω τις παύσεις και τις γκάφες. Επιπλέον, εξασκώ τη δημιουργικότητά μου μέσω κοντινών πλάνων του γραφείου μου, των οθονών και άλλων συσκευών. Τα πλάνα αυτά κρατούν το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο – ελπίζω.

Όταν ήμουν μικρός, η κινηματογράφηση με συνέρπαζε και σήμερα βρίσκω τον εαυτό μου να μαθαίνει για τη σκηνοθεσία περισσότερο από ποτέ! Μάλιστα, ακόμα και τα thumbnails των βίντεο είναι σημαντικά για την επιτυχία των βίντεο!

Ο ήχος έχει επίσης βελτιωθεί σε σύγκριση με το παρελθόν, αφού καταγράφω τον ήχο σε εξωτερική πηγή. Για το σκοπό αυτό έχω προμηθευτεί ένα μικρόφωνο RØDE smartLav, το οποίο είναι στην ουσία ένα μικρόφωνο που καρφιτσώνεται στην μπλούζα και συνδέεται στο κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια, μειώνω το θόρυβο και συγχρονίζω τον ήχο με την εικόνα του βίντεο στο μοντάζ.

Το… σενάριο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην προεργασία του βίντεο. Σήμερα δεν ξεκινάω να κάνω κανένα βίντεο πριν να έχω ένα σενάριο στα χέρια μου! Στο παρελθόν, απλά πατούσα “εγγραφή” και ξεκινούσα να μιλάω, καταγράφοντας όσα γίνονταν στην οθόνη του υπολογιστή μου. Δεν είχα σχέδιο. Κάτι που με οδήγησε ακόμα και να σβήσω κάποια από τα βίντεο.

Τώρα πια, πρώτα βρίσκω το θέμα του βίντεο, τον τίτλο και γράφω το σενάριο. Βασικά, το σενάριο είναι παρόμοιο με ένα άρθρο για το μπλογκ, μόνο που ακολουθεί υπερβολικά τον τόνο της φωνής μου. Το σενάριο με βοηθάει να ακολουθήσω ένα σχέδιο, να προετοιμάσω τις σκηνές και να γνωρίζω τι ακολουθεί. Το ίδιο το σενάριο θα χρησιμοποιηθεί στο τέλος για τους υπότιτλους του βίντεο και θα αποτελέσει και το άρθρο που θα συνοδεύσει το βίντεο, αυξάνοντας περαιτέρω την αξία του.

Τέλος, τα βίντεο μου σπάνια ξεπερνούν τα 5 λεπτά σε διάρκεια. Τα σύντομα βίντεο είναι ελκυστικά στους τηλεθεατές που με βρίσκουν για πρώτη φορά. Είναι ευκολότερο να με πείσεις να παρακολουθήσω ένα σύντομο βίντεο των 4 λεπτών παρά ένα βίντεο μιας ολόκληρης ώρας. Κι αν το βίντεο αυτό περιέχει μεγάλη εκπαιδευτική αξία… συμπιεσμένη σε μόλις τέσσερα λεπτά, να είσαι σίγουρος ότι θα εξερευνήσω το κανάλι σου λίγο παραπάνω και θα με κερδίσεις σαν συνδρομητή!

Εν συντομία, η ψυχαγωγία των τηλεθεατών είναι πρώτη προτεραιότητα όταν φτιάχνω τα βίντεο αυτές τις μέρες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το εκπαιδευτικό κομμάτι είναι παραμελημένο. Απλώς πιστεύω ότι τα ψυχαγωγικά βίντεο λείπουν από τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών και των επενδύσεων. Έτσι, προσπαθώ να γεμίσω αυτό το κενό.

Διαδώστε!

Αν βρεις τα βίντεο μου χρήσιμα και διασκεδαστικά, σκέψου μήπως γίνεις συνδρομητής και θυμήσου να δώσεις ένα thumbs up/like στο βίντεο! Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα και θα μου έδινε δύναμη για περισσότερα βίντεο. Μακάρι να έκανα κάποτε ένα βίντεο που θα άλλαζε τη ζωή κάποιου ανθρώπου. Αυτός είναι κι ο απόλυτος σκοπός μου.

Εξοπλισμός και λογισμικό για βίντεο

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΙ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟΓΡΑΦΙΑ